Leeftijd 31 - 45 jaar

 

U bent waarschijnlijk al enige tijd aan het werk. Werk, gezin, sociaal leven en sport slokken zonder twijfel een groot deel van uw tijd op. Tijd en zin om lang stil te staan bij uw pensioen hebt u waarschijnlijk niet.

Begrijpelijk. Toch is uw pensioen een arbeidsvoorwaarde die de nodige aandacht verdient. Als u later namelijk een goed pensioen wilt hebben, dan moet u nu in actie komen.

 

Geld voor later

Als u voldoende spaargeld hebt, kunt u daarnaast geld opzij zetten voor doelen die wat verder weg liggen. Bijvoorbeeld voor uw pensioen. Hoe eerder u begint, hoe meer u dit uiteindelijk oplevert. Uw pensioen is misschien

nog ver weg, maar de overheid neemt ingrijpende maatregelen op het gebied van AOW en pensioenopbouw. Daarom is het slim om zelf extra vermogen of pensioen op te bouwen. Zo kunt u later leven zoals u dat voor ogen heeft.

 

Pensioen bij Euroclear

Wilt u meer weten over het pensioen bij Euroclear? In het Pensioen 1-2-3 leest u precies wat er voor u geregeld is.

 

Mijnpensioenoverzicht.nl

Wilt u precies weten hoeveel pensioen u hebt opgebouwd? Neem dan eens een kijkje op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Daar ziet u wat u bij ons en bij andere werkgevers hebt opgebouwd. Wilt u weten wat u kunt doen om uw pensioen te verbeteren? We adviseren u om in dat geval contact op te nemen met een financieel planner om uw situatie te bespreken.

 

 

Top 3 belangrijkste vragen

  • Ben ik verplicht om mijn partner met wie ik samenwoon aan te melden?

    Nee, dat bent u niet verplicht. Als u wilt dat uw partner is verzekerd voor het partnerpensioen dan is het wel belangrijk dat u uw partner aanmeldt.

  • Wat kan ik zelf doen om mijn pensioen te verbeteren?

    Er zijn verschillende mogelijkheden om te zorgen voor een extra inkomen voor later. U kunt bijvoorbeeld een verzekering afsluiten, beleggen of extra sparen. Belastingaftrek is alleen mogelijk als u kunt aantonen dat u een pensioengat hebt. Wij adviseren u om contact op te nemen met een financieel adviseur om uw situatie te bespreken.

  • Ben ik verplicht om deel te nemen aan de pensioenregeling van Euroclear?

    Ja, u bent verplicht om deel te nemen aan de pensioenregeling bij Euroclear.

 

Euroclear Pension Fund OFP

Contact

Appel Pensioenuitvoering

Postbus 30396

1303 AJ Almere

 

Telefoonnummer

085-210 40 93

 

E-mailadres

info@appelpensioen.nl

Copyright @ Euroclear Pension Fund OFPU kunt geen rechten ontlenen aan deze website. Als er in het pensioenreglement iets
anders staat dan is het pensioenreglement leidend.