Ik ga trouwen of samenwonen

 

Zodra u getrouwd bent dan heeft uw partner automatisch recht op partnerpensioen. Dat betekent dat er voor uw partner een inkomen is geregeld wanneer u overlijdt. U hoeft uw partner niet bij ons aan te melden. Via uw gemeente of de Basisregistratie Personen (BRP) krijgen wij deze informatie automatisch door.

 

Samenwonen

Als u gaat samenwonen dan is het belangrijk dat u uw partner bij ons aanmeldt. Hiertoe dient u een kopie van een door een notaris ondertekende samenlevingsovereenkomst aan ons op te sturen. Het is belangrijk om te realiseren dat als uw relatie eindigt, uw ex-partner recht heeft op het opgebouwde partnerpensioen.

 

Wilt u weten hoeveel partnerpensioen voor u is geregeld? Log dan met uw Digi-D in op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

 

Top 3 belangrijkste vragen

 • Ben ik verplicht om de partner met wie ik samenwoon aan te melden?

  Nee, dat bent u niet verplicht. Als u wilt dat uw partner is verzekerd voor het partnerpensioen dan is het wel belangrijk dat u uw partner aanmeldt (en aan de voorwaarden voldoet).

   

 • Hoe hoog is het partnerpensioen?

  Als u in dienst bent bij Euroclear en u overlijdt dan heeft uw partner recht op een levenslang partnerpensioen. De hoogte is 70% van het te bereiken ouderdomspensioen op uw pensioendatum. Als u uit dienst gaat en u overlijdt dan heeft uw partner recht op het daadwerkelijk opgebouwde partnerpensioen. Hoeveel dat precies is, kunt u zien op uw Uniform Pensioenoverzicht.

 • Ik ga trouwen of ik ga een geregistreerd partnerschap aan. Wat verandert er?

  Als u trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat dan verandert er niets aan de opbouw van uw eigen ouderdomspensioen. Als u na uw pensionering gaat trouwen of samenwonen, dan heeft uw partner geen recht op partnerpensioen. Vanaf uw huwelijksdatum of datum samenlevingscontract zal er ook partnerpensioen worden opgebouwd.

 

Euroclear Pension Fund OFP

Contact

Appel Pensioenuitvoering

Postbus 30396

1303 AJ Almere

 

Telefoonnummer

085-210 40 93

 

E-mailadres

info@appelpensioen.nl

Copyright @ Euroclear Pension Fund OFPU kunt geen rechten ontlenen aan deze website. Als er in het pensioenreglement iets
anders staat dan is het pensioenreglement leidend.