Ik heb een nieuwe baan

 

Als u stopt met werken dan stopt ook uw pensioenopbouw bij Euroclear Pension Fund OFP. U kunt dan een keuze maken: uw pensioen achterlaten bij Euroclear Pension Fund OFP of meenemen naar de pensioenregeling van uw nieuwe werkgever. We noemen dit waardeoverdracht. Ook als u in dienst komt van Euroclear dan heeft u de mogelijkheid om uw pensioen van uw vorige pensioenuitvoerder mee te nemen naar Euroclear Pension Fund OFP. Waardeoverdracht is alleen mogelijk bij een wijziging van de pensioenuitvoerder.

 

Waardeoverdracht

Waardeoverdracht kan voor u gunstig zijn, maar dat is niet altijd het geval. Dat is vooral afhankelijk van de indexatie bij Euroclear Pension Fund OFP en van de nieuwe pensioenuitvoerder. Vraag daarom altijd eerst een offerte op. Dit doet u bij de pensioenuitvoerder van uw nieuwe werkgever.

Wilt u waardeoverdracht aanvragen? Klik dan hier voor het formulier.

 

Verhuizen naar het buitenland

Als u uw pensioen bij ons achterlaat én naar het buitenland verhuist, moet u ervoor zorgen dat wij altijd weten waar u woont. Wij worden namelijk niet automatisch geïnformeerd over uw nieuwe adres. U kunt hiervoor bellen of een
e-mail sturen.

 

 

Top 3 belangrijkste vragen

 • Mijn nieuwe werkgever heeft geen pensioenregeling. Kan ik bij Euroclear Pension Fund OFP blijven?

  Nee, u kunt niet op vrijwillige basis deelnemen aan de pensioenregeling. We adviseren u in dit geval andere mogelijkheden te onderzoeken om pensioen op te bouwen.

 • Hoe vraag ik waardeoverdracht aan?

  U ontvangt van uw nieuwe pensioenfonds een aanvraagformulier voor waardeoverdracht. Als u uw pensioen wilt laten overdragen, dan moet u dit formulier ingevuld en ondertekend opsturen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder. Zij sturen u een offerte. Als u hiermee akkoord gaat, regelt de nieuwe pensioenuitvoerder de waardeoverdracht. U heeft dan geen pensioen meer staan bij Euroclear Pension Fund OFP.

 • Ik ben werkloos geworden. Kan ik pensioen blijven opbouwen?

  Als u werkloos bent of wordt kunt u geen pensioen meer blijven opbouwen bij het pensioenfonds. Het is bij Euroclear Pension Fund OFP alleen mogelijk pensioenopbouw te continueren wanneer u als medewerker in actieve dienst bent.

   

 

Euroclear Pension Fund OFP

Contact

Appel Pensioenuitvoering

Postbus 30396

1303 AJ Almere

 

Telefoonnummer

085-210 40 93

 

E-mailadres

info@appelpensioen.nl

Copyright @ Euroclear Pension Fund OFPU kunt geen rechten ontlenen aan deze website. Als er in het pensioenreglement iets
anders staat dan is het pensioenreglement leidend.