Ik krijg een kind

 

Wanneer u kinderen heeft of krijgt, hoeft u dit niet zelf aan ons door te geven. Dat doet de gemeente. In de pensioenregeling is voor een 2 tal situaties een regeling opgenomen. Voor als u kinderen heeft of als er kinderen op komst zijn.

 

Zwangerschapsverlof en pensioenopbouw

Tijdens zwangerschapsverlof ontvangt u salaris en bouwt u dus ook pensioen op. Euroclear betaalt de pensioenpremie door. U hoeft dus zelf niets aan ons door te geven. Als u na de geboorte met ouderschapsverlof gaat dan loopt de opbouw van het ouderdomspensioen en partnerpensioen gewoon door.

 

Wat is er geregeld voor uw kinderen als u overlijdt?

Als u overlijdt dan hebben uw kinderen tot 18 jaar recht op een wezenpensioen. Dit geldt ook voor uw eventuele pleeg- of stiefkinderen.

Top 3 belangrijkste vragen

 • Ik ben stiefouder. Hoe zorg ik ervoor dat mijn stiefkinderen verzekerd zijn van wezenpensioen?

  Als u bent getrouwd of een geregistreerd partnerschap bent aangegaan dan is uw partner bij ons bekend. Indien u komt te overlijden dan moet uw partner contact met ons opnemen. Uw partner moet uw stiefkinderen dan bij ons aanmelden.

   

 • Ik wil mijn pensioenopbouw tijdens mijn ouderschapsverlof voortzetten. Is dat mogelijk?

  Tijdens verlof blijft u ouderdomspensioen en partnerpensioen opbouwen. Dit gaat automatisch. U hoeft hier verder niets voor te doen.

   

 • Ik heb vijf kinderen. Hebben zij allemaal recht op wezenpensioen?

  Ja, alle kinderen hebben recht op een wezenpensioen. Als u zes kinderen heeft dan geldt een aangepaste berekeningsmethode.

   

 

Euroclear Pension Fund OFP

Contact

Appel Pensioenuitvoering

Postbus 30396

1303 AJ Almere

 

Telefoonnummer

085-210 40 93

 

E-mailadres

info@appelpensioen.nl

Copyright @ Euroclear Pension Fund OFPU kunt geen rechten ontlenen aan deze website. Als er in het pensioenreglement iets
anders staat dan is het pensioenreglement leidend.